martes, 24 de febrero de 2015

TESI DOCTORAL SENSE BECA. Cap. 1: Idea original i requisits


Una idea que et motivi i que es converteixi en un dels eixos centrals de la teva vida, almenys durant un temps. Així definiria el que significa per mi el meu tema d’anàlisi.

En el meu cas treballo amb la delimitació metropolitana de Palma, ciutat de Mallorca, i les dinàmiques que genera, així com intentar entendre-les, s’han convertit en el meu dia a dia d’en fa gairebé 922.

Per començar una tesi fa falta, en molts casos (a no ser que entris a treballar dins un grup d’investigació amb un tema preestablert), saber a què vols dedicar-te, què t’agrada i, a més, assegurar-te que el teu tema d’anàlisi no hagi estat ja treballat, ja que la teva missió serà contribuir a la ciència, és a dir, posar un esglaó més que permeti que de cada cop tots puguem mirar una mica més lluny. D’aquesta manera et tornes un expert en un fragment petit del coneixement, tot i que el mètode és extrapolable!

Saber de primera mà si el tema que t’agrada és l’encertat i dona suficient de sí com per fer una tesi, és complicat, però segurament que quan sigui plantejat a un possible director ell en farà alguns matisos, es tracta de posar-se d’acord i  arribar a un consens.

Ara bé, no només es la idea, per començar un doctorat has d’estar graduat (o l’equivalent) i comptar també amb un màster oficial. D’inici aquests són els requisits bàsics, però sempre és convenient tenir més formació, ja que al mateix temps demostra la teva inquietud i la teva implicació dins el món del coneixement.







Fins aviat!
Opinions o comentaris? Clar que sí! Deixeu-los a sota.


IDEA,     Graduado,     Ciencia,      Máster Oficial,      Conocimiento,    Requisitos

No hay comentarios:

Publicar un comentario