miércoles, 13 de abril de 2016

El turisme i els barris. Pintades reivindicatives al centre de Palma


Les pintades aparegudes al centre de Palma “en contra” del turisme no són un cas nou. De fet, a Barcelona fa temps que la població es reivindica en contra de la massificació turística que pateix la ciutat. I el motiu principal d’aquestes queixes és la convivència, als barris, entre veïns i turistes, entenent les diferències entre el dia a dia de qui resideix i de qui està de vacances. Ara bé, el problema va més enllà de la pròpia convivència, un altre factor determinant és també l’augment del preu del lloguer, principalment degut a la proliferació de pisos turístics.

Vegem una fotografia pròpia feta al barri de Gràcia de Barcelona:

 

Tot seguit, vegem-ne una de les aparegudes recentment a la ciutat de Palma:
  
Font: www.diariodemallorca.es

De diferència sols n’hi ha una, que l’adhesiu del barri de Gràcia és conseqüència d’una consolidació de les queixes que ja formen part de les principals crítiques de les organitzacions veïnals, mentre que a Palma apareixen per primer cop, alçant unes primeres veus reivindicatives i que, al meu parer, no han estat ben enteses per la col·lectivitat.


Aquestes pintades, no entenc que vagin destinades a reivindicar la necessitat d’eliminar de forma dràstica de l’illa el turisme, com si no fos obvi que és el que ens sustenta l’economia insular. Entenc que van destinades a la necessitat de repensar les polítiques i, sobretot, a no deixar a l’atzar l’evolució de la convivència entre residents i turistes dins la ciutat. 


No hay comentarios:

Publicar un comentario