miércoles, 7 de junio de 2017

Nou projecte entorn al concepte 'Ciutat-illa'


Fa gairebé un any vaig començar a treure al blog un seguit d’escrits, prou relacionats entre sí, que toquen diferents aspectes de gestió i enteniment territorial a Mallorca. Aprofito ara per recuperar-los i enllaçar-los perquè contextualitzen un nou petit projecte que, després d’haver tractat el tema del lloguer turístic d’habitatges amb més o menys encert, vull encetar i ocuparà les properes entrades.

A on m’agradaria arribar és a concretar algunes propostes entorn al concepte Ciutat-illa, que seran extretes principalment de diversos autors que han tractat temes semblants i en els quals m’he basat per aprendre’n. Com sabreu, la ‘Ciutat-illa’ és una concepció que aparegué de la mà d’Albert Quintana de forma molt innovadora als anys ’70 i que 40 anys després ha agafat força després de poder-se constatar a través de la recerca a la que he dedicat els darrers anys.

Aquesta entrada, doncs, és un punt i principi. Us deixo ben accessibles 6 escrits, primer 4 textos on llanço algunes idees sobre el tema i tot seguit també 2 reflexions:

Textos:


Reflexions:



Aprofito per enllaçar també  un article publicat a l’ARA Balears titulat ‘D’una illa amb ciutat a una Ciutat-illa’.


No hay comentarios:

Publicar un comentario